Despre Anca


S-a nascut in zodia Taurului.

A studiat in Romania canto, dupa care si-a continuat studiile muzicale in Italia, tara in care a locuit vreme indelungata.

Din februarie 2002, Anca devine cea de-a patra membra a trupei Class, dupa plecarea Mihaelei Florea. Impreuna cu trupa CLASS a lansat albumul “Intr-o zi” care include piesa “Luna mi-a zambit” – iar in 2004, lanseaza albumul “Pentru dragoste”. In perioada cat a fost membra Class, Anka s-a bucurat de un mare succes la public.

In 2006 Anca Badiu a inceput lucrul la un proiect solo care a fost finalizat la sfarsitul anului. In ianuarie 2007 a fost lansat in eter noul sau single „Nopti de dor” care beneficiaza de un videoclip de exceptie iar in februarie acelasi an a fost lansat si primul ei album din cariera solo.

In vara lui 2007 a fost lansata cea de-a doua piesa a Ancai : “My Baby (tell me why)”, impreuna cu videoclipul.

Prima balada din cariera solo a Ancai – “Cineva” –  s-a lansat in primavara anului 2008 si a avut parte de un videoclip in totalitate 3D.

Tot in 2008, de Craciun,  Anca a lansat un al doilea single in engleza – “Fade Away” –  prima piesa din viitorul ei album.

Anca e ambitioasa, incapatanata si fidela.

Colectioneaza tablouri, icoane, CD-uri, stilouri si pixuri.

Filmul care a impresionat-o cel mai mult este Schindler’s List, pentru realismul cu care au fost prezentate secvente ale holocaustului

Adora crinii, zambilele, florile de padure si trandafirii galbeni.

E de parere ca cine nu stie sa piarda – nu castiga nimic in viata.